
گزارشی از روند اجرای انتخابات 1400 در تالش بزرگ
اختصاصی تالش بلاگ...
محتوای این پست در دست تنظیم و انتشار است!
تالشبلاگ، دریچهای بســوی تالش
اختصاصی تالش بلاگ...
محتوای این پست در دست تنظیم و انتشار است!
تالشبلاگ، دریچهای بســوی تالش
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان درباره انتخابات 1400 در حوزههای انتخاباتی شهرستانهای مختلف گیلان اعلام کرد:
پروتکلهای تهیه شده برای نظارت بر مسایل بهداشتی در انتخابات توسط وزارت کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنظیم شده و از سوی ستاد انتخابات کشور و به تبع آن در استان ها از جمله در استان گیلان لازم الاجرا میباشد.
مهدی جوهرافشان: 1500 نفر بهــورز و 300 نفر بازرس بهداشت محیط به همراه تعدادی از نیروهای هلال احمر برای نظارت بر رعایت پروتکلها فعالیت خواهند کرد.
بر اساس این پروتکلها، صندوق های اخذ رای باید با فاصله بیش از 2 متر با اولویت فضای باز انجام شود و در صورت عدم امکان در فضای باز، محل های رای گیری باید از تهویه لازم برخوردار باشد.
گندزدایی ابزار و ادوات در شعبه های اخذ رای از دیگر پروتکل های مهم میباشد. رای دهندگان حتما باید خودکار شخصی داشته باشند، قبل و بعد از رای دادن از مواد ضدعفونی استفاده کرده و در صورت امکان با آب و صابون دست هایشان را بشوید.
از آوردن خردسالان و کودکان در شعبه های اخذ رای نیز باید خودداری شود.
بر اساس این پروتکلها، استفاده از ماسک توسط رای دهندگان، خبرنگاران، مسئولان اجرایی، نظارتی و حفاظتی در محل های اخذ رای الزامی است.
انتخابات شوراهای شهر و روستا در گیلان در 53 شهر با 281 کرسی و در 2172 روستا با 6694 کرسی در روز 28 خرداد 1400 برای ششمین بار برگزار می شود.
شایان ذکر است که اکثریت مواد پروتکلهای بهداشتی طبق دستورات قدیمی سازمان جهانی بهداشت تنظیم شده که بیفایده بودن بسیاری از آنها امروزه بر اهالی شرافتمند بهداشت و درمان کشور پوشیده نیست و اصرار بر اجرای آنها جز به محدود کردن مشارکت مردم در انتخابات فایده دیگری نخواهد داشت. در هر صورت تالشبلاگ همگی مخاطبان فهیم و ارجمندش را به رعایت قانون و دستورات بهداشتی فعلی دعوت میکند و امیدوار است بساط این جوسازیهای مشکوک رسانهای، که به جای پرداختن به متن مسئله و حل نمودن واقعی بحران کرونا به ترساندن مردم و اقدامات حاشیهای بیفایده مشغول است، جمع گردد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
عنواننویسی، ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
کارخانه کمپوست زباله شهرستان تالش با سه هکتار وسعت و سوله هایی به مساحت سه هزار و ۷۷۰ متر مربع جهت بازیافت و کمپوست زباله (تبدیل زباله به کود) در منطقه آغاسی محله جوکندان شهرستان تالش (هشتپر) از سال 1382 درحال ساخت است و تاکنون فقط 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
این کارخانه در صورت تکمیل، روزانه 250 تُن کود مورد نیاز اراضی کشاورزی را تولید خواهد کرد. برای احداث این کارخانه بیش از 12 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و در سال 1398 نیز 4 میلیارد تومان اعتبار مصوب داشته اما به علت تخصیص نیافتن اعتبارات و مشکلات قضایی ادامه عملیات احداث این کارخانه راکد شده است.
زباله شهر تالش طی سالها در منطقه گردشگری قروق، در نزدیکی ساحل دریای کاسپین و در 12 کیلومتری مرکز شهرستان تالش (هشتپر) تخلیه یا دفن میشود و شهرداری، این منطقه را برای مهار آلایندگی در حدود 10 هکتار فنس کشی کرده است. با راه اندازی کارخانه، منطقه گردشگری قروق از آلودگی رها خواهد شد.
با توجه به اهمیت محیط زیست منطقه و آسیب های ناشی از زباله ها، تکمیل کارخانه کمپوست و بازیافت زباله بسیار مهم و ضروری است و باید هرچه سریعتر موانع کاری و اعتباری این پروژه رفع گردد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
براساس جدول پیشبینیهای هواشناسی استان گیلان، فردا چهارشنبه آسمانی نیمه ابری تا کمی ابری و البته در برخی نقاط رگبار باران و احتمال رعد و برق را در استان شاهد خواهیم بود.
همچنین برای روز پنجشنبه رشد ابر، وزش باد و افزایش نسبی دما در استان پیش بینی میشود و روز جمعه نیز هوای آفتابی و نیمه ابری و در ساعاتی هم با رشد ابر و وزش باد پیش بینی شده است.
صبح امروز سه شنبه شاهد بارش های پراکنده ای در استان بودیم که بیشترین بارش باران تا ساعت 10:30 دقیقه به ترتیب در ایستگاههای هواشناسی شهرستان های آستانه 10.8 میلیمتر ، رودسر 10.3 میلیمتر ، صومعه سرا 6.6 میلیمتر و انزلی 4 میلیمتر و در رشت و تالش کمتر از 0.1 ثبت شده است.
براساس جدول پیش بینی هواشناسی گیلان به نظر میرسد گرمترین روز تا پایان هفته در استان را روز پنجشنبه خواهیم داشت که هوای استان در برخی نقاط به 30 درجه سانتیگراد خواهد رسید.
صبح امروز جیرنده با 12 درجه کمترین دما در گیلان را تجربه کرد. گزارش هواشناسی حاکی از آن است که دمای رضوانشهر در ساعاتی به 28 درجه سانتی گراد برسد که به عنوان گرمترین شهر گیلان در پایان این هفته میباشد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، روز چهارشنبه از بهره برداری چهار پروژه بزرگ ملی و استانی در سال جاری خبر داد که یکی از آنها اتصال بندر کاسپین به خلیج فارس و دریای عمان است.
محمدباقر نوبخت در حاشیه افتتاح هفت پروژه فرودگاهی در فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت در جمع خبرنگاران گفت: اتصال راه آهن رشت به بندر کاسپین که در واقع بندر کاسپین را به خلیج فارس و دریای عمان وصل میکند اتفاق مهمی است که دریای کاسپین را به 2 پهنه آبی در جنوب کشور متصل میکند.
وی افزود: عملیات اجرایی و اعتباری این پروژه عظیم روبه اتمام است که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید و خاطره خوشی را برای مردم کشور رقم خواهد زد.
نوبخت: تا ماه های آینده پروژه هشت کیلومتر منجیل به رودبار نیز به بهره برداری برسد؛ اما آنچه در بهره برداری از این پروژه مهم است رضایت خاطریست که در گردشگران ایجاد خواهد کرد زیرا این محور مواصلاتی یکی از پرترافیکترین مسیرهای استان گیلان محسوب میشود.
نوبخت در خصوص اتمام 2 پروژه سدهای پلرود و شفارود نیز گفت: (در این باره) تصمیمات و برنامه هایی است که امیدواریم بتوانیم طی ماههای آینده به انجام برسانیم و اگر تا پایان خدمت دولت دوازدهم نشد در سال جاری به سرانجام خواهد رسید، اما آبگیری این سدها ظرف ماه های آینده آغاز میشود.
سد شفارود بزرگترین سد بتونی غلتکی کشور در شش کیلومتری غرب مرکز شهرستان رضوانشهر، برای تامین آب کشاورزی، صنعت، شرب و تولید انرژی در حال احداث است که شامل تامین آب مورد نیاز کشاورزی به مقدار 455 میلیون متر مکعب، تامین آب مورد نیاز حفظ محیط زیست 33.8 میلیون متر مکعب، تامین آب شرب شهرهای رضوانشهر، پره سر، تالش و ماسال 23 میلیون متر مکعب، تامین آب مورد نیاز صنایع به مقدار 10 میلیون مترمکعب، تولید انرژی برق آبی 25.3 گیگاوات ساعت متوسط سالیانه، سطح زیر کشت 3.450 هکتار است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
مدیرگروه بیماریهای مرکز بهداشت گیلان خبر داد: تاکنون 125 هزار دز واکسن کرونا برای تزریق به گروههای هدف به مراکز بهداشت استان گیلان تحویل داده شد.
این میزان واکسن کرونا برای تزریق بر اساس اولویتها در 9 مرحله به استان گیلان تحویل شد.
تاکنون حدود 85 هزار نفر از گروه های هدف شامل کادر بهداشت و درمان، جانبازان شیمیایی، سالمندان بستری در مراکز بهزیستی و بیماران خاص در استان گیلان واکسن کرونا را دریافت کردند.
همچنین از حدود 55 هزار سالمند بالای 80 سال در این گیلان تاکنون حدود 30 هزار نفر واکسن کرونا زده اند و امکان تزریق بقیه افراد فراهم میباشد.
طبق نقشهها و برنامه ریزیهای انجام شده هم اکنون تزریق واکسن برای سالمندان ۷۹ - ۷۵ سال در شهرها و بالای ۷۰ سال در روستاهای گیلان در خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت در حال انجام است.
هم اکنون شهرستان استان گیلان شامل رودسر، رودبار، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رشت، شفت، صومعه سرا، ماسال و رضوانشهر در وضعیت نارنجی و لنگرود، املش، سیاهکل، بندرانزلی، فومن، تالش و آستارا در وضعیت زرد بیماری کووید ۱۹ قرار دارد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
حدود 55 هزار سالمند بالای 80 سال در گیلان زندگی میکنند که به حدود نیمی از ایشــان واکسن کرونا تزریق شده است، یعنی نزدیک به 25 هزار نفر از کهنسالان گیلانی واکسن کرونا را دریافت کردند.
این درحالیست که بسیاری از سالمندان تمایلی برای تزریق واکسن کرونا ندارند. اما کارکنان مراکز بهداشت سراسر گیلان به روشهای مختلف آنها را برای حضور و دریافت واکسن، تطمیع و تشویق میکنند. اگرچه دریافت واکسن کرونا رسما اجباری نیست اما مرکز بهداشت گیلان اصرار دارد، سالمندان عزیز هر چه سریعتر نسبت به دریافت واکسن کرونا اقدام کنند.
از هفته آینده نیز همزمان با سراسر کشور واکسیناسیون گروه سنی 80 - 75 سال آغاز می شود که برای این گروه سنی نیز اطلاع رسانی خواهد شد.
تاکنون 94 هزار و 500 دُز واکسن کرونا در گیلان تزریق شده و مجموعا نزدیک به 65 هزار نفر اصطلاحا واکسینه شده اند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
با تلاش مسئولان محلی، دوستداران طبیعت و عوامل یگان حفاظت محیط زیست تالش (هشتپر)، 850 کیلوگرم زباله از پارک جنگلی گیسوم و ساحل جوکندان جمع آوری شد.
این عملیات با رعایت کامل نکات بهداشتی از مسیر جاده جنگلی گیسوم با هدف فرهنگ سازی و استفاده خردمندانه از طبیعت و مدیریت اصولی پسماند، حدود 350 کیلوگرم زباله جمع آوری و به محل دفن زباله بخش اسالم منتقل شد.
گیسوم تالش از مقاصد مهم گردشگران است و همه ساله شمار زیادی از مسافران از سراسر کشور از آن بازدید میکنند و متاسفانه زباله های زیادی تولید و در طبیعت رها میکنند.
دوم اردیبهشت (روز جهانی زمین پاک) نیز با تلاش کارکنان حفاظت محیط زیست شهرستان تالش (هشتپر) و با شعار احیای زمین، افزایش بهرهوری برای توسعه پایدار، حدود 500 کیلوگرم زباله از ساحل جوکندان جمع آوری و به محل دفن پسماند در محدوده روستای قروق منتقل شد.
شهرستان تالش (هشتپر) از 93 کیلومتر نوار ساحلی دریای کاسپین برخوردار است و یکی از مناطق مهم گردشگرپذیر گیلان محسوب میشود.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
به گزارش مرکز بهداشت گیلان تاکنون 60 هزار دُز واکسن کرونا برای تزریق بر اساس اولویتها وارد استان شده و روند تزریق در حال انجام است.
کادر درمان، سالمندان، پزشکان عضو سازمان نظام پزشکی، پاکبانان، معلولان مراکز تحت نظارت بهزیستی، جانبازان شیمیایی و جانبازان بالای ٧٠ درصد در اولویت تزریق واکسنها قرار دارند.
واکسنیناسیون در گروه سنی بالای ۸۰ سال در گیلان در حال اجرا میباشد.
هم اکنون 806 بیمار مبتلا به بیماری کووید-19 در بیمارستان های گیلان بستری هستند که 138 مورد از ایشان دیروز به این جمع افزوده شده است.
از میان 806 بیمار حال 130 نفر چندان مساعد نیست و در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
واکسیناسیون کرونا از اواخر بهمن 1399 همزمان با سراسر کشور ابتدا با تزریق کادر درمان در بخش مراقبت های ویژه در گیلان آغاز شده است. هم اکنون شهرهای سیاهکل، شفت، رودبار، رشت ، ماسال، رضوانشهر و تالش در استان گیلان در وضعیت قرمز کرونایی هستند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
رئیس پلیس راه استان گیلان از بازگشایی محور "پونل به خلخال" که از آذرماه 1399 به علت رانش کوه، بارش برف سنگین و ریزش بهمن مسدود شده بود خبر داد.
در مدت مسدود بودن این محور کوهستانی، عوامل پلیس راه به صورت مستمر برای جلوگیری از تردد خودروها حضور داشتند و با کمک و تلاش شبانهروزی ادارات راهداری و حمل ونقل جادهای شهرستانهای رضوانشهر و هشتپــر و نیز پیگیریهای پلیس راه استان، بلاخره این مسیر ارتباطی بازگشایی شد. و اکنون تردد انواع خودروهای سبک و سنگین در محور "پونل - خلخال" انجام میشود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پلیس
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
قلعه تاریخی و ملی صلصال لیسار با قدمت بیش از هزار سال یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی تالش و گیلان محسوب می شود که با مساحت تقریبی نیم هکتار روی تپه ای سنگی در مرکز شهر لیسار و در جاده اصلی هشتپر به آستارا و حدود 20 کیلومتری هشتپر در محله قلعه دوش شهر لیسار واقع شده است.
این قلعه و دژ تاریخی که روی تپه ای به ارتفاع 80 متر از زمین بنا شده از دوران سلجوقیان بر جای مانده است. ساخت این قلعه نه نشانه زندگی بشر در هزار سال پیش در این منظقه، بلکه نشانه قدمت تمدن و ساختارهای بزرگ اجتماعی در این نقطه از جهان است. متاسفانه با وجود اهمیت و قدمت این اثر تاریخی، توجه شایسته ای به آن نشده و هیچگونه خدمات و حراستی از این قلعه به صورت جدی صورت نمیگیرد و همین بی توجهی منجر به نابودی سریعتر آن شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
تیمهای فوتبال چوکای تالش و استقلال خوزستان در ورزشگاه سردارجنگل رشت و به میزبانی تیم چوکا مقابل هم قرار گرفتند که در نهایت تیم استقلال خوزستان با نتیجه سه بر یک چوکا تالش را شکست داد.
این رقابت فوتبالی عصر سه شنبه در هفته بیستم مسابقات لیگ دسته اول باشگاه های کشور برگزار شد و در نیمه اول تیم فوتبال استقلال خوزستان با کنترل بازی و برتری محسوس موفق شد به گل اول خود دست یابد و نیمه اول با همین نتیجه به پایان رسید.
با آغاز نیمه دوم و در همان دقایق اولیه، تیم فوتبال چوکا تالش به گل مساوی دست یافت و پرهام جوادی بازیکن این تیم توانست در دقیقه ۴۷ توپی که از روی نقطه کرنر ارسال شده بود را به گل تبدیل کند.
اما در ادامه باز هم استقلال خوزستان موفق شد با زدن دو گل دیگر، در نهایت با نتیجه سه بر یک چوکای تالش را مغلوب ساخته و همچنان جزو تیم های صدرنشین و مدعی قهرمانی باشد.
قضاوت این دیدار را مجید محمدی با کمک های مهرداد نجفی و رضا اسکندری برعهده داشتند و جواد نصراللهی به عنوان داور چهارم، محسن دوستی به عنوان ناظر گروه داوری و محمدحسین کاظمیان به عنوان نماینده فدراسیون در بازی تیم های چوکا تالش و استقلال خوزستان حضور یافتند.
تیم فوتبال چوکا تالش در این دیدار با ترکیب متین صفائیان، محمد جعفری، پرهام جوادی، امیرحسین صالحی ، مصطفی علیخانی، ایمان شوریابی، امیررضا میرزایی، علیرضا مصطفایی ، حمید خدابنده لو ، حسین پاپی ، رضا اعتمادی و با سرمربیگری علی لطیفی رو در روی استقلال خوزستان قرار گرفت.
پیش از این دیدار تا پایان هفته نوزدهم رقابت های فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های کشور، تیم فوتبال استقلال خوزستان با کسب 31 امتیاز در مکان سوم و تیم چوکا تالش با کسب 19 امتیاز در رتبه شانزدهم جدول رده بندی مسابقات قرار داشتند.
در رقابتهای فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های کشور، جام آزادگان، 18 تیم به صورت دوره ای و رفت و برگشت در یک گروه با هم به رقابت می پردازند که تیم های فوتبال ملوان بندرانزلی، چوکا تالش و شهرداری بندر آستارا نمایندگان گیلان در این لیگ هستند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
بازگشت گیلان به وضعیت قرمز کرونایی موجب اعمال محدودیتهایی در مشاغل و همچنین محدودیت های ترددی در این استان اعمال میشود. پلیس راهور استان گیلان با اعلام اینکه همه شهرستان ها به جز ۴ شهرستان رضوانشهر، ماسال ، شفت و سیاهکل در وضع قرمز کرونایی هستند؛ تردد در شهرهای قرمز با خودروهای پلاک غیربومی یا بدون مجوز را ممنوع اعلام نموده است. تخلف از این قانون جریمه یک میلیون تومانی در پی خواهد داشت.
همچنین تردد با خودروهای پلاک غیربومی یا بدون مجوز در شهرستانهای رضوانشهر ، ماسال ، شفت و سیاهکل که در وضع نارنجی کرونایی هستند نیز ممنوع بوده و متخلفان ۵۰۰ هزار تومان جریمه میشوند.
در ساعت های 22 تا 3 بامداد نیز تردد کلیه وسایل نقلیه ممنوع میباشد.
پلیس راهور استان گیلان همچنین از تعطیلی همه حوزه های خدمات راهور از جمله آزمون های رانندگی و مراکز تعویض پلاک و شماره گذاری در شهرهای قرمز تا اطلاع بعدی خبـر داده است.
هم اکنون در سایه سهل انگاری های دولتی و تا حدودی خود مردم، شیوع کرونا در گیلان بسیار افزایش یافته که انتظار میرود با همکاری و هماهنگی همه بخش های اجرایی و رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی آمار کرونایی و مرگ و میرها کاهش پیدا کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گیلان از تردد بیش از 2 میلیون و 428 هزار دستگاه خودرو در راههای استان طی نوروز خبر میدهد. به این ترتیب استان گیلان با متوسط تردد 620 وسیله نقلیه در ساعت، چهارمین استان پر تردد کشور از در طرح نوروزی 1400 ( 1399/12/23 - 1400/01/15) بوده است.
تعداد ورودی خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 282 درصد افزایش را نشان می دهد که از این لحاظ گیلان در نوروز 1400 رتبه دهم کشور را داشته است؛ ضمن آنکه بیشترین ورودی به استان گیلان مربوط به روز دوم فروردین ماه با تعداد 73 هزار و 949 وسیله نقلیه بوده است.
بیشترین میزان ورودی از طریق محور آزاد راه قزوین - رشت با میزان تردد 530 هزار و 476 وسیله نقلیه و پس از آن محور رامسر– چابکسر با میزان تردد 395 هزار و 220 وسیله نقلیه میباشد.
در ایام نوروز 1400 محور آستانه - لاهیجان در مجموع رفت و برگشت با متوسط تردد سه هزار و 112 وسیله نقلیه در ساعت، پر ترددترین محور استان گیلان بوده است .
خودروهای پلاک تهران ، مازندران ، البرز و قزوین بیشترین تردد را در استان گیلان داشته اند.
اواخر اسفندماه و قبل از سال جدید فقط 270 بیمار کرونایی در بیمارستان های گیلان بستری بودند و هیچ شهرستان استان نارنجی و قرمز نبود اما اکنون بعد از اتمام سفرها و تعطیلات 2 هفته ای نوروز، نزدیک به 600 بیمار مبتلا به کووید ۱۹در بیمارستان های استان بستری هستند و حال بیشتر از 80 نفر آنها وخیم است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
دویرایش و بازنشـر: تالشبلاگ
واپسین روزهای اسفندماه سال 99 بیشتر استان ها از نظر شیوع کرونا به وضعیت قابل قبول و با ثباتی نسبت به یک سال گذشته رسیده بودند. زمستانی که به نظر می رسید طی آن با شرایط سخت کرونایی مواجه شویم با رعایت و همراهی همه جانبه مردم و دولت، بسیار خوب مدیریت شد و حتی سرماخوردگیها و آنفلوآنزای فصلی که بیماری شایع این فصل بود نیز بسیار کاهش یافت و تاثیر مراقبتهای مردم را در کنترل این بیماریها و بیش از آن کرونا نشان داد. اما آمدن سال نو و عدم اعمال محدودیت های سفر توسط دولت و شوق مردم برای رهایی از قید و بند کرونایی یک ساله، به سرعت همه معادله ها را به نفع کرونا تغییر کرد.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، نوزدهم اسفندماه 1399 در همین ارتباط گفت: «به هیچوجه موافق سفر در تعطیلات نوروز نیستیم، التماس می کنیم، مردم حتی اگر راهها باز باشد!!! به مسافرت نروند، اگر خوزستان جدیدی شکل بگیرد، نمی توانم تاب آوری نظام سلامت را تضمین کنم.» (1)
سعید نمکی در مراسم آغاز گام چهارم طرح بسیج ملی شهید سلیمانی در وزارت بهداشت آن زمان افزود: هر آمد و شدی باعث شیوع بیماری کووید۱۹ و مرگ می شود، مردم حتما رعایت کنند و ویروس را در گوشه ای از کشور به گوشه دیگر نبرند. باید جایگزینی ویروس جهش یافته را با ویروس قبلی طولانی تر کنیم.
قرنطیه خود خواسته مان در طول یکسال گذشته و طولانی شدن این ایام و همزمان اجبار به حضور در محل کار و مکان های پر ازدحامی که البته درصورت رعایت دستورات بهداشتی منجر به کرونا نشد، جسارت مان برای سفر را بیشتر هم کرد و یکباره با تصور توانایی در رعایت شیوه نامه های بهداشتی، کوله بار سفر بستیم، به میهمانی رفتیم و میهمان دعوت کردیم و دورهمی ها برگزار شد و مراسم های مختلف گرفته شد غافل از اینکه کرونا را برای حضوری با قوت تر و از نوع جهش یافته در جای جای کشور فراخواندیم.
بسیاری از مسیرهای سفر بدلایل بهبود شرایط کرونا یی و خارج شدن از وضعیت نارنجی و قرمز و تبدیل به وضعیت زرد( کم خطرتر) باز بود، خریدها، بازارگردیها، گشت و گذارها، سفرها ومیهمانیها رونق گرفت و راهها و شهرها مملو از خودروها شد به طوری که براساس اعلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان، این استان چهارمین راههای پرتردد را در کشور به خود اختصاص داد. (2)
---------------
(1) ایرنا - کدخبر: 84257819
(2) ایرنا - کدخبر: 84287250
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اعلام کرد: 12 شهر گیلانی در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.
شهرهای رشت، رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان، آستانه اشرفیه، رودبار، بندرانزلی، صومعه سرا، فومن، تالش و آستارا در استان گیلان هم اکنون در وضعیت قرمز قرار دارند.
سیاهکل، شفت، ماسال و رضوانشهر نیز در وضعیت نارنجی هستند و اینک دیگر هیچ شهر زرد و آبی نداریم.
اواخر اسفندماه سال گذشته فقط 270 بیمار مبتلا به کووید-19 در بیمارستان های گیلان بستری بودند و هیچ شهر استان گیلان در وضعیت اضطراری شیوع بیماری قرار نداشت اما هم اکنون نزدیک به 600 بیمار مبتلا به کووید-19 در بیمارستان های استان بستری هستند که حال بیش از 80 نفر آنان وخیم است.
گیلان با 2 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت از کانون های گردشگری در شمال کشور است. به این استان از 27 اسفند پارسال تا پایان 13 فروردین امسال (به لطف برخی بی تدبیریها) بیشتر از 5 میلیون گردشگر سفر کردند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
هفته نوزدهم رقابت های فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های کشور از روز چهارشنبه ۱۸ فروردین ماه آغاز میشود و تیم های ملوان بندرانزلی و چوکا تالش در یکی از بازی های حساس این هفته مقابل هم قرار می گیرند.
این دیدار که به میزبانی تیم ملوان و در ورزشگاه تختی بندرانزلی برگزار خواهد شد و انتظار میرود هر دو تیم یک بازی زیبا و تماشاگرپسندی را از خود به نمایش بگذارند.
در رقابت های فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های کشور جام آزادگان ، ۱۸ تیم به صورت دوره ای و رفت و برگشت در یک گروه با هم به رقابت می پردازند که تیم های فوتبال ملوان بندرانزلی، چوکا تالش و شهرداری بندر آستارا نمایندگان گیلان در این لیگ هستند.
تا پایان هفته هیجدهم رقابت های فوتبال لیگ دسته اول باشگاه های کشور، تیم شهرداری بندر آستارا با 31 امتیاز در مکان دوم ، تیم ملوان بندرانزلی با کسب 25 امتیاز در مکان نهم و تیم فوتبال چوکا تالش با 19 امتیاز در مکان پانزدهم جدول رده بندی این رقابتها قرار دارند.
---- تکمیلی---------
تیم فوتبال ملوان در این دیدار با ترکیب ابوالفضل عباسی، عیسی پرتو، وحید فارغ، امیرسام نصیری، سبحان پسندیده، رسول ناصربخت، فربد بلوک باشی، میعاد یزدانی، مهدی نیایش پور، مهدی هاشمی نژاد و سهیل فداکار رو در روی تیم چوکا قرار گرفت.
همچین تیم چوکا با ترکیب محمدرضا قویدل، کنعان طاهرنژاد، پرهام جوادی، محمد جعفری، هانی نژادتمیمی، امیررضا میرزایی مقدم، ایمان شوریابی، حسین پاپی، علیرضا مصطفایی، سعید خردمند و علی امیری در مقابل تیم ملوان رقابت کرد.
در ابتدای نیمه اول، تیم فوتبال ملوان بازی را هجومی آغاز کرد و در همان حملات اولیه خود و در دقیقه 6 از مسابقه از روی نقطه پنالتی توسط مهدی نیایش پور به گل برتری دست یافت و این دیدار در پایان دو نیمه با همین نتیجه (1 بر 0) به سود ملوان بندر انزلی به پایان رسید.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش و بازنشرز: تالشبلاگ
در راستای ثبت روستای شالما بعنوان روستای ملی چوب تراشی نشستهای متعددی با فرماندار ماسال برگزار و قرار شد دبیرخانه ای در این راستا به دبیری فرماندار تشکیل شود و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بعنوان یکی از اعضا، عضو دبیرخانه باشد و در این فرآیند حمایت از هنرمندان این شاخه هنری ارتقاء و جذب منابع و اختصاص آنها در این راستا تقویت شود.
ثبت شالما بعنوان روستای ملی چوب تراشی، یکی از سخت ترین اقدامات در پرونده های ثبتی و با هدف حمایت از هنرمندان این رشته و تقویت این شاخه کهن بوده است که با تلاش هنرمندی به نام آقای اسلام چیتن از اهالی اصیل این روستا حاصل شده است.
چیتن در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه مشکل اصلی مان نداشتن چوب است تاکید می کند: چوب تراشی، کار ۱۵۰ ساله آباء و اجدادی ماست؛ تصمیم داشتم سوله ای با اشتغال ۱۰ نفر راه اندازی کنم اما دیدم حمایتی نمی شود و مواد اولیه نیست، منصرف شدم.
فرزاد رشیدی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان: از آنجایی که شالما در مسیر گردشگری ییلاقی اولسبلنگاه قرار دارد یکی از برنامه ها پس از این ثبت ایجاد بازارچه صنایع دستی در سال ۱۴۰۰ و همچنین ایجاد میدان چوب تراشان و نامگذاری برخی معابر با نشان این شاخه هنری از صنایع دستی بارز این سرزمین است.
بهترین راه اندیشیده شده برای مشکل تهیه مواداولیه چوب تراشی و تامین چوب در این زمان تشکیل شرکت تعاونی توسط فعالان این رشته است که بتوانند در مناقصات شرکت کنند، که در این خصوص نیز نشست های متعددی با فعالان هنری چوب تراشی برگزار شده است.
وی ادامه داد: منابع طبیعی اجازه برداشت چوب نمی دهند اما چوب های افتاده را به شرکت های تعاونی می دهند و راهی که پیدا کردیم اینست که افرادی که در این رشته مشغول هستند شرکت تعاونی دایر کنند، وقتی شرکت ثبت شود می توانند در مناقصه ها شرکت کنند و سهمیه چوبی که پیش تر از این طریق به غیر بومی ها داده می شد از این طریق سهم شرکت تعاونی چوب تراشان گیلان شود.
روستای شالما در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ماسال قرار دارد.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ویرایش، تلخیص و بازنشر: تالش بلاگ
برای مشاهده مقاله کامل به آدرس www.irna.ir/news/84248773 مراجعه کنید.
همزمان با سیزده بدر و روزِ طبیعت، مردم شریف گیلان در خانه ماندند تا نحسی کرونا را به در کنند.
خانهنشینی بهترین انتخاب امسال در روز طبیعت بود، مردم برای حفظ سلامتی جامعه و خلاص شدن از شر این ویروس جدید و پر هیاهو در خانه ماندند تا اجازه ندهند کووید-۱۹ زنجیره ابتلا و شیوع بیحد و مرز خود را بیش از پیش پاره و افسار گسیخته هر روز تعداد بیشتری را درگیر کند.
امروز روز سیزدهم فروردین 99، مردم «کرونا» را به طبیعت سپردند و خود در منزل ماندند به این امید که ویروس کرونا ریشهکن شود.
در این راستا و به منظور اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از اقامت و حضور مردم در تفرجگاهها و پارکهای جنگلی، این مکانها توسط پلیس و نیروهای انتظامی و سپاه و بسیجیان مسدود شده و از ورود مردم و مسافران به این اماکن جلوگیری به عمل میآمد.
استقرار و تجهیز 9 پایگاه اصلی و بیش از 30 پایگاه فرعی در فومن
«محمدرضا محسنی» با تشکر از همکاری خوب مردم شهرستان فومن با مسئولین و دستاندرکاران در قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در روز 13 فروردین (روز طبیعت)، اظهار کرد: از مردم خواسته میشود تا این روند و همکاری به منظور تحقق شعار «در خانه می مانیم» ادامه پیدا کند.
فرماندار فومن با اشاره به تدابیر و اقدامات انجام شده توسط مسئولان و دست اندرکاران ستاد مقابله با ویروس کرونای شهرستان فومن برای روز 13 فروردین روز طبیعت افزود: استقرار و تجهیز 9 پایگاه اصلی و بیش از 30 پایگاه فرعی، منجر به خلق تصاویر زیبایی از همکاری و همدلی مردم و مسئولین در مبارزه به منظور قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا شد.
وی گفت: در روز 13 فروردین که روز طبیعت نامگذاری شده و به موجب این سنت دیرینه هر ساله خانوادهها در تفرجگاهها و طبیعت حضور مییابند، مردم فهیم شهرستان فومن با مسئولیتپذیری و ایفای نقش خود در جلوگیری از انتقال هرچه بیشتر بیماری، در خانههای خود ماندند و در فضاهای عمومی در سطح شهرستان حضور نیافتند.
محسنی تصریح کرد: ضمن تقدیر از همکاری عموم مردم شهرستان فومن، از زحمات و تلاشهای تمامی عوامل اجرایی شهرستان به ویژه بخشداران، شهرداران، دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها و بخشها، عوامل محترم نظامی و انتظامی، کادر بهداشت و درمان شهرستان و همچنین از سوی دیگر، اصناف و بازاریان و نیز خبرنگاران و اصحاب محترم رسانه که با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی عمومی، زمینه ساز همکاری مردم و مسئولین شدند تشکر میکنم.
فرماندار فومن خاطرنشان کرد: اطمینان دارم با استمرار این روند و همکاری مردم با دست اندرکاران، به انتقال این ویروس منحوس هرچه سریع تر پایان خواهیم داد.
ماسال در سیزدهبدر یکی از خلوتترین روزهای خود را پشت سر گذاشت
«وحید پورحضرت» با بیان اینکه تمامی تفرجگاهها و راههای ییلاقی امروز مسدود شده بود اظهار کرد: امروز مردم ماسال همکاری خوبی با عوامل اجرایی و انتظامی شهرستان برای اینکه در طبیعت حضور پیدا نکنند داشتند.
فرماندار ماسال با بیان اینکه مردم ماسال «در خانه میمانیم» را معنا بخشیدند افزود: سلامت شهروندان خط قرمز ماست و با احدی بر سر آن تعارف و شوخی نداریم.
وی با بیان اینکه امروز در چندین نوبت از عوامل انتظامی که در حال اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی بودند بازدید به عمل آمد گفت: خوشبختانه با برخورد خوب عوامل انتظامی از ورود ماشینهای غیربومی به شهرستان جلوگیری به عمل آمد.
پورحضرزت با بیان اینکه امسال 13 بدر ماسال یکی از خلوتترین روزهای خود را پشت سر گذاشت و مردم همراهی خوبی برای قطع زنجیره کرونا داشتند تصریح کرد: مردم با پیوستن به کمپین «سیزده به در امسال در خانه میمانیم» نشان دادند که سلامتی خود و عزیزانشان بیشتر از شادیهای زودگذر برایشان اهمیت دارد.
تعداد مراجعات روزانه به بیمارستان تک رقمی است
«سیدجلال سیدمحمدی» با اشاره به تعاملِ قابل ستایش همشهریان صومعهسرایی در روز ۱۳ فروردین خاطرنشان کرد: مردم شهرستان با عدم حضور در تفرجگاهها، پارکها، بوستانها، پارک ساحلی و سایر اماکن عمومی همکاری خوبی با ستاد مبارزه با کرونا شهرستان داشتند.
فرماندار صومعهسرا اظهار کرد: به نوبهی خودم، از مردم فهیم و آگاه صومعهسرایی که با رعایت قوانین و تمکین به دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا، در خانه ماندند و روز طبیعت، در اماکن و تفرجگاهها حضور پیدا نکردند، تقدیر و تشکر میکنم.
وی با اشاره به نقش پر رنگِ اصناف و همکاریشان با ستاد مقابله با کرونا افزود: از روزهای اول شیوع این ویروس، با همکاری بازاریان و اصناف که با تعطیلی مغازههای خود توانستند از اجتماعات غیرضرور پیشگیری بعمل آورند، توانستیم کنترل خوبی بر عدم شیوع و انتقال این ویروس داشته باشیم.
سیدمحمدی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی و خدماتی شهرستان هم نقش پررنگی در این راستا داشتند گفت: توسط نیروهای سپاه، بسیج، ارتش، ناجا، اصناف، شهرداریها، بخشداریها، شوراها و دهیاران حرکات جهادی خوبی شکل گرفت.
فرماندار صومعهسرا تصریح کرد: بلاشک اگر کار گروهی و خِرَدِ جمعی دستگاههای متولی نبود، کار سختی در پیشِرو داشتیم و با اطلاعرسانی خوبی که در عرصههای عمومی و رسانهها از طریق فعالان فضای مجازی و خبرنگاران صورت پذیرفت، مردم به کمپین در خانه بمانیم پیوستند.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه همکاری و رعایت دستورالعمل ستاد مقابله با ویروس کرونا و عدم حضور مردم در تجمعات و ترددهای غیرضرور و تلاشهای شبانهروزی کادر ایثارگر درمان شهرستان، باعث شد در طی یک هفته گذشته تعداد مراجعات روزانه به بیمارستان شهرستان به کمتر از انگشتان دو دست و بیماران بستری از بابت این ویروس به کمتر از پنج نفر برسد.
سیدمحمدی اظهار کرد: امید است با همراهی مردم فهیم در تداوم عمل به دستورالعمل یاد شده، تا 20 فروردین شاهد به صفر رسیدن آمار، باشیم.
گفتنی است، همه کارشناسان بر این مطلب اتفاق دارند که قطع زنجیره شیوع کووید-19 فقط با خانهنشینی ممکن است و این مساله نیز نیازمند خرد جمعی در بین مردم است که نمونهای از آن امسال در روز طبیعت به واقعیت پیوست و خانوادهها سیزده را در خانههای خود بدر کردند.
منبع: یادداشتی از مائده فلاحتکار ضیابری - خبرگزاری شبستان
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
حسن محمدیاری، نماینده منتخب مردم تالش بزرگ در مجلس یازدهم، در مصاحبه ای با اشاره به عقبماندگی گیلان علیرغم برخورداری از ظرفیتهای بینظیر گفت: گیلان نیازمند رونق تولید با جهش مضاعف است.
وی با اشاره به شعار جهش تولید و لزوم بهرهگیری همه تلاشها برای تحقق آن اظهار کرد: تحقق جهش تولید علاوه بر همکاری مردم، نیازمند اتاق فکر در ابعاد مختلف و از همه مهمتر تلاش مضاعف متولیان امر است.
محمدیاری با بیان اینکه حضور اثربخش مردم درصحنههای مختلف، تحریمها را کمرنگ کرده، افزود: تمامی پتانسیلها و بستر لازم برای جهش در همه ابعاد از جمله تولید و اقتصاد وجود دارد و با کوشش مضاعف همهجانبه میتوان رونق اقتصادی را شاهد بود.
نماینده منتخب مردم هشتپر، رضوانشهر و ماسال در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دستیابی و تحقق جهش تولید را ممکن دانست و تصریح کرد: به نظر میرسد مجلس یازدهم بتواند با شناخت دقیقتر مشکلات و ارائه راهکاری مناسب در جهت اصلاح قوانین و نظارت بر حُسن اجرای آن راه مناسبی را در اختیار مجریان برای تحقق شعار سال قرار بدهد.
محمدیاری بر ضرورت رفع موانع تولید با اصلاح قوانین دست و پاگیر جاری مجلس تأکید کرد و گفت: تمام تلاش خود را به جهت اصلاح قوانین حوزه تولید و فراهم شدن شرایط برای حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی که یک امر ضروری است، به کارخواهم گرفت.
وی با بیان اینکه بهصورت شایسته از وجود نخبگان و جوانان در عرصه تولید استفادهنشده، افزود: اگر در حوزههای تخصصی و تولید از متخصصان امر بهویژه جوانان مستعد و توانمند بیشتر استفاده شود، این اعتماد یقیناً اثربخش خواهد بود و زمان تحقق جهش تولید نیز کوتاهتر میشود.
نماینده منتخب مردم هشتپر، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیتهای متنوع و بینظیر استان گیلان خاطر نشان کرد: گیلان استانی سرسبز، مستعد و دارای ظرفیتهای بسیار زیاد است اما در نرخ اشتغال، رونق تولید و بهرهگیری از ظرفیت سرمایهگذاران کمی عقبمانده که نیازمند توجه بیشازپیش در حوزه رونق تولید با جهش مضاعف است.
محمدیاری جهش تولید را در استمرار رونق تولید دانست و گفت: در حوزه رونق تولید هنوز به نقطه ایده آل نرسیدهایم و باید امسال تلاشمان را برای تحقق جهش تولید مضاعف کنیم.
منبع: خبرگزاری فارس
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
در هفنه پایانی بهمن 98 یعنی زمانی که گیلان تازه از بحران برف امسال تقریبا نجات یافته بود، در فضای مجازی شایعات ضد و نقیضی درباره شیوع بیماری کرونا دست به دست میشد که عموما تکذیب شدند اما اکنون که سه هفته از شناسایی اولین موارد مبتلا به کرونا در کشور میگذرد، ابتلای 496 نفر در گیلان به این بیماری قطعی شده است.
سه هفته پیش در زمانی که کشور در شرایط و هیجانات انتخابات مجلس قرار داشت، برخی بیمارستانهای گیلان با انتشار یک خبر چند خطی در سایتها از برگزاری دورههای آموزشی کادر درمانی برای مقابله با ویروس کرونا خبر دادند که چندان شنیده نشد اما ناگهان در 30 بهمن ماه 98 (2 روز قبل از انتخابات مجلس)؛ وزارت بهداشت کشور خبر شیوع این بیماری در شهر قم را تایید کرد و از فوت شدن 2 شهروند خبرداد. خیلی زود پس از آن نام استان گیلان به عنوان دومین استان درگیر بیماری کرونا به طور رسمی اعلام شد.
تازه ترین خبرها از گیلان اینکه دکتر محمدحسین قربانی نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در مقابله با کرونا در گیلان گفته است: «در 15روز گذشته تعداد بیماران ورودی به مراکز درمانی گیلان به دلیل مشکلات حاد تنفسی 4549 نفر بوده که هنوز 1793 نفر در بیمارستانهای گیلان بستری هستند.
به گفته وی، «200 نفر فوتی هم ثبت شده است که عمده آنها دارای عفونتهای تنفسی بودند اما بدون مشخص شدن نتیجه آزمایشات و کیت های تشخیص نمیتوان علت فوت آنها را بیان کرد.»
خیابانها و معابر عمومی شهرستانهای مختلف گیلان برای مقابله با شیوع بیماری کرونا ضدعفونی میشود.
در پی شیوع و گسترش قابل توجه بیماری همهگیـر و جهانی ویروس کووید-19 موسوم به ویروس کرونا اقدامات گسترده و متنوعی برای کنترل و مقابله با این بیماری درحال اجراست. اخباری که از جای جای گیلان ازجمله آستارا، رضوانشهر و انزلی منتشر میشود بخشی از این اقدامات است.
حسن رستم زاد فرماندار آستارا از همه شهروندان خواست برای حفظ سلامت خود تا حد امکان از خروج غیر ضروری از خانه خودداری کرده و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.
سماعیل حیدری فرماندار بندرانزلی از پاک سازی معابر اصلی و فرعی بندر انزلی خبرداد و گفت : این کار با همت نیروی دریایی ناوگان شمال، سپاه پاسداران و شهرداری بندر انزلی انجام میشود. با هماهنگی دهیاران و روستاییان، مسیر های رفت و آمد روستایی این شهرستان نیز ضد عفونی شد.
ماموران شهرداری رضوانشهر و پره سر معابر شهری عمومی، خودپردازها، سطل های زباله، مرکز معاینه فنی، بازار ماهی فروشان، پارکها، پمپ بنزین، جایگاه گاز CNG و ورودی ادارات را روزانه گندزدایی و پاکسازی میکنند.
در هشتپر علاوه بر اقدامات دولتی، گروههای مردمی نیز برای مقابله با ویروس کرونا بسیج شده اند. گروهی متشکل از جوانان تالشی به همت آقای جواد سفارشی اقدامات خوبی را در شهر های هشتپر، اسالم و خلیف آباد مانند ضد عفونی کردن دستگاههای عابر بانک، ضد عفونی کردن نیمکت و وسایل بازی در پارکها، گندزدایی پاساژها و قرار دادن دستمال کاغذی و همچنین پدهای الکلی بصورت رایگان در این مکان و... انجام داده اند که قرار است تا 13 فروردین سال آینده نیز ادامه یابد.
بیماری کرونا که در حدود دو ماه پیش در شهر ووهان چین شناسایی شده و شیوع پیدا کرد، اکنون در بسیاری از نقاط جهان شایع شده است و در ایران نیز بصورت بسیار مشکوک دو روز قبل از انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، خبر ابتلا و مرگ دو نفر در قم رسانه ای شده و به تائید مقامات دولتی رسید.
دکتر حسین نعمتی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان هشتپر دهم اسفند در نشستی با خبرنگاران اعلام کرد:
46 بیمار مشکوک به کرونا تاکنون در بیمارستان شهید نورانی هشتپر در بخش ایزوله بستری شده اند.
از این تعداد 29 نفر بهبود یافته و ترخیص شده اند، 6 نفر نیز تا کنون فوت کرده اند که نتیجه تست کرونای دو نفر از فوتی ها که مربوط به روزهای قبل است مثبت بوده و چهار نفر فوتی دیگر هم که مربوط به شب گذشته است مشکوک به کرونا و آنفلوانزا بوده و پاسخ آزمایشهایشان هنوز دریافت نشده است.
وی با بیان این که وضعیت استان و بخصوص شهرستان هشتپر در شرایط کنونی با توجه به امکان تسری و شیوع این ویروس اضطراری است، از مردم خواست در خانه های خود بمانند و تا حد امکان از تردد و ارتباط با سایر افراد خودداری کنند.
ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات تنفسی و مدفوع افراد آلوده و ناقلهای بیجان انتقال مییابد.
فعلا برای این ویروس هیچ درمان مورد تاییدی وجود ندارد. اما متخصصان راهکارهای مقابله با ویروسها شامل استراحت، مصرف داروهای ضددرد و تببر، مصرف مایعات و جلوگیری از کمآبی بدن را توصیه میکنند. بیماران مبتلا به کرونا که دچار ذاتالریه میشوند، احتمالا به اکسیژن و دستگاه تسهیلکننده تنفس نیز نیاز دارند. برای آنفلوانزا چهار داروی شناخته شده وجود دارد که بهترین زمان مصرف آنها ظرف دو روز از آغاز علایم بیماری است.
منابع: خبرگزاری صدا و سیما + ایرنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گیلان از برگزار نشدن نماز جمعه در ۲۵ شهر استان خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین ولی الله عادلی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در کشور و استان گیلان، اظهار کرد: با درخواست مکتوب وزیر بهداشت و موافقت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور و نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت نماز جمعه فردا، ۹ اسفندماه در رشت برگزار نمی شود.
وی با اشاره به مصوبه شورای تامین و شورای سلامت استان، افزود: نماز جمعه فردا در شهرهای انزلی، خمام، لشت نشاء، لاهیجان، رودسر، تالش، حویق، فومن، شفت، بندرکیاشهر، املش، سنگر، آستانه اشرفیه، لنگرود، آستارا، صومعه سرا، رودبار، منجیل، لوشان، چابکسر، کلاچای، پره سر، اسالم و لیسار برگزار نخواهد شد. در مورد شهرهای دیگر استان پس از تصمیم گیری به اطلاع نمازگزاران خواهد رسید.
منبع: خبرگزاری ایسنا
ویرایش و بازنشر: تالش بلاگ
همه کم و بیش به این باور مشترک رسیدهاند که فاضلابهای انسانی و صنعتی به همراه آلایندههای نفتی و شیمیایی، کاسپین، بزرگترین دریاچه جهان را با تمام ابهتش از پای درآورده و آلودگی را وارد رگهای آن نموده است. به عبارت دیگر طی سالیان متمادی بزرگترین پیکره آبی زمین، مقصدی برای هضم آلایندههای شیمیایی، نفتی و حتی اتمی شده و این پهنه را دیر یا زود به «دریایی مرده» بدل میسازد. عمق فاجعه تا بدانجاست که ذخایر ماهیان خاویاری کاسپین ظرف 20 سال گذشته نزدیک به 99 درصد کاهش یافته است!
سالانه پس از سرازیری بالغبر یک میلیارد و 100 میلیون مترمکعب فاضلاب از رودخانهها به کاسپین، اکسیژن آب کاهش مییابد و حاصل این اتفاق ناخوشایند، مرگ حتمی آبزیان است. اما سناریوی آلودگی به همین موارد ختم نمیشود، فاضلاب 40 شهر شمالی حاشیه دریای کاسپین و 80 درصد زبالههای سواحل و شیرابههای سمی و از همه مهمتر 122350 تن آلودگی نفتی که سالانه به حلقوم کاسپین سرازیر میشود را نباید نادیده گرفت. البته بخش مهم آلودگی نفتی از جانب جمهوری آذربایجان است، این کشور با بهرهبرداری از مخازن؛ منابع آب و رسوبات را آلوده میسازد و مطابق تحلیل زیست آنلاین، «جریاناتی برخلاف عقربههای ساعت در دریای کاسپین شکلگرفته به این معنا که هرچه آلودگی در منطقه جمهوری آذربایجان بیشتر میشود آن آلودگیها از سواحل ایران سر درمیآورد.»
دریای کاسپین از جنوب به ایران، از شمال به روسیه، از غرب به روسیه و جمهوری آذربایجان و از شرق به جمهوریهای ترکمنستان و قزاقستان محدود میشود و از مجموع سواحل آنکه حدود 7 هزار کیلومترمربع است، سهم قزاقستان 2300، روسیه 1500، ترکمنستان 1200، ایران 1000 و آذربایجان 800 کیلومترمربع میباشد. گفته میشود «فقدان نظام حقوقی حاکم بر محیطزیست دریای کاسپین به کوتاهی کشورهای ساحلی این دریا در اجرای قواعد بینالمللی حاکم بر محیطزیست منتهی شده و عوامل زیستمحیطی دریای کاسپین ازلحاظ تأثیرگذاری و شرایط آب و هوایی مناطق همجوار بهگونهای است که مجالی برای مسامحه دولتهای ساحلی باقی نگذاشته است.»
سهم 5 درصدی ایران در آلودگی کاسپین
پنج کشور حاشیه دریای کاسپین یعنی آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان در سال 2003 بهمنظور حفاظت از محیطزیست کاسپین و کاهش و کنترل آلودگی، کنوانسیون حفاظت از محیطزیست دریای کاسپین موسوم به کنوانسیون تهران را امضا کردند اما تاكنون اقدام مشخصی صورت نپذیرفته است، حالآنکه به سبب جهت جریان آب کاسپین، بیشترین تأثیرات این آلودگی در سواحل ایران پدیدار میگردد، هرچند به روایت «همایون خوشروان»، عضو کمیته ملی نجات خلیج گرگان، بعد از آذربایجان، این سواحل ما هستند که بیشترین انواع آلودگیهای حاصل از کشاورزی، رهاسازی پسماندهای شهری و روستایی و حتی ضایعات و زبالهها را وارد این پهنه آبی میکنند.
یافتههای یک طرح پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نشان میدهد که میانگین کلیفرم کل در دو نقطه نمونهبرداری و میانگین کلیفرم گرماپای در 6 نقطه نمونهبرداری بیش از اندازه استاندارد بوده و با توجه به استانداردهای مربوط، محلهای شنا بهعنوان خطر میکروبی برای شناگران محسوب میگردد. پژوهشهای نواحی شرقی دریاچه کاسپین هم بیانگر نتایج مشابه ای است و آلودگی میکروبی خلیج گرگان هم بهواسطه حضور تعداد بالای کلیفرم کل و کلیفرم گرماپای ثابتشده است. در سواحل نور مازندران هم گزارشهای مشابهی منتشرشده است. در سواحل تنکابن خطر میکروبی ازنظر بیماریهای گوارشی همچون گاستروآنتریت گزارششده است. نتایج یک تحقیق در دانشگاه سوری انگلستان نشان میدهد که در سواحل ایران بهویژه مازندران، مقدار استرپتوکوک مدفوعی بیش از مقدار استاندارد میباشد و این در حالی است که در سواحل ترکمنستان تعداد اشرشیاکلی بیشتر از مقدار استاندارد بوده و استرپتوکوک مدفوعی کمتر از مقدار استاندارد است.
«مشکل کاهش کیفیت آب کاسپین تنها به گسترش آلودگی میکروبی ناشی از تخلیه پسابهای خانگی به این دریاچه ختم نمیشود. یکی دیگر از عوامل آلاینده آب این دریاچه فلزات سنگین است. منشأ فلزات سنگین را میتوان در پسابهای صنعتی و یا ساختارهای زمینشناسی بستر دریاچه جستجو کرد. بین سالهای 2002 تا 2005 برنامه محیطزیست دریاچه کاسپین که بر اساس کنوانسیون تهران و با مشارکت پنج کشور ساحلی تشکیل گردیده، طی یک پژوهش میدانی اقدام به نمونهبرداری و بررسی غلظت فلزات سنگین در منابع آبی نزدیک به سواحل این پنج کشور نمود. یافتههای این پژوهش میدانی بیانگر آن است که غلظت آلاینده جیوه و سرب در اطراف باکو قابلتوجه است. غلظت آلاینده آرسنیک در تمام نقاط و ازجمله در سواحل ایران بیشتر از اندازه استاندارد بوده و غلظت آلاینده فلزی نیکل هم در سواحل چهار کشور روسیه، آذربایجان، ایران و ترکمنستان بالاتر از اندازه مجاز است. نتایج تحقیقات داخلی هم بیانگر آن است که آلودگی سواحل شرقی دریاچه با آلایندههای فلزی سرب و کادمیم بهویژه در منطقه بندرترکمن و خواجه نفس بسیار بالاتر از مقدار استاندارد میباشد تا جایی که این دو آلاینده در بدن آبزیان منطقه بهویژه در بیوماس ماهی کفال هم ردیابی شده است.»
منبع: سلامت نیوز
ویرایش و بازنشر: تالشبلاگ
گیلان با مخمل سبز جنگلهای هیرکانی، سواحل ماسه ای و آبی دریای کاسپین و کوههای سربه فلک کشیده اش بهشت رویایی گردشگران است اما مردم این خطه از کمبودها و محرومیتهای استان که زیر این پرده پر نقش و نگار طبیعی و خدادادی پنهان شده، گله مندند. هرگاه حادثه طبیعی و مخاطره ای پیش میآید این پرده برای چند روز کنار می رود و بار دیگر به فراموشی سپرده می شود.
این سرزمین سبز، هنوز از وزش تندبادهای گرم و آتش سوزی جنگلهایش خلاصی نیافته دست به گریبان بحران برف شد. از شامگاه یکشنبه 20 بهمن تا سه شنبه 22 بهمن در نقاط مختلف گیلان از هفتاد سانتی متر تا یک و نیم متر برف بارید و بعد از ظهر 22 بهمن زمین لرزه ای 4.5 ریشتری نیز در گیلان به وقوع پیوست که اگر خفیف نبود می توانست این بحران را به فاجعه ای تبدیل کند.
جاده ها بسته شد و مسافران بسیاری در مسیرهای منتهی به گیلان به ویژه حد فاصل رودبار به رشت در میان برف و سرما و کولاک گرفتار شدند. در اکثر محورهای منتهی به رشت ترافیک خودرویی 15، 20 کیلومتری در جاده ها شکل گرفت و خودروها زمینگیر شدند.
از 53 شهر این استان 50 شهر در گیلان متاثر از بارش برف و باران بود. برق 250 هزار مشترک، آب شرب 50 روستای گیلان و 12 هزار مشترک شهری استان و 60 درصد سایت های ارتباطی، مخابراتی گیلان براثر قطع طولانی مدت و گسترده برق ناشی از بارش سنگین برف در قطع شد.
وضعیت پیش آمده دو معضل اساسی را در گیلان هویدا ساخت؛ نخست ضعف شدید زیرساختها به ویژه در بخش نیرو و برق و دوم فقدان مدیریت بحران در گیلان...
بحران مدیریت ، فقدان آموزش
ایران جزو شش کشور نخست حادثه خیز دنیاست و از 40 بلایای طبیعی تعریف شده 31 بلا در ایران رخ می دهد.
دکتر ابوعلی گلزاری ،دکتری مهندسی محیط زیست، مشاور محیط زیست سازمان برنامه و بودجه و پژوهشگاه نیرو و عضو کرسی یونسکو در سلامت اجتماعی که خود از اهالی گیلان است با اشاره ای به این مطلب گفت:
با توجه به مشکلات پیش آمده کاملا مشخص است که بحران مدیریت داریم.
با توجه به تعداد زمین لرزه ها تغییرات جوی، سیل، ریز گرد و بحران هایی که در کشور می بینیم مطمئنا باید برایش برنامه ریزی خوبی داشته باشیم.
اولین مساله در مدیریت بحران آموزش دادن است. در رشته مدیریت بحران مقطع کارشناسی ارشد تنها حدود 800 نفر پذیرش میکنند ولی برای مدیریت بازرگانی سالی چهار هزار نیرو بر میدارد و این در کشوری که رتبه ششم مخاطرات را دارد قابل توجیه نیست، لذا نیروی متخصص در این بخش کم داریم.
فقدان آموزش عمومی نیز یکی دیگر از مشکلات است. در بحث آموزش به شهروندان برای آمادگی قبل از بحران و پس از بحران خوب عمل نکرده ایم.
ما بحران ساختاری و سازمانی در همین مدیریت ها داریم. می گویند تماس هایی که مدیران ایرانی می گیرند 13 برابر بیش از تماس های مدیران ژاپنی است؛ نگاه کدخدایی به خیلی از این مسائل را در بحث مدیریت در ایران شاهدیم.
انتخاب کردن مدیران در کشور ما خیلی به جناح های سیاسی ربط دارد و نماینده های مجلس نیز همیشه در انتخاب مدیران دخالت می کنند.
پس وقتی آموزش ضعیفی داشته باشیم قادر به انتخاب مدیران خوب آشنا با مفاهیم مدیریت بحران نخواهیم داشت.
یک سیستم وقتی می تواند کارامد باشد که بتوانیم بدترین شرایط و اتفاق را در آینده پیش بینی کنیم برایش راهکار در نظر بگیریم و ارزیابی ریسک داشته باشیم ریسکهایی که در آینده امکان دارد برای هر شهر و منطقه ای اتفاق بیفتد ما برای آن بدترین روزها بهترین راهکارها را داشته باشیم و همیشه آماده باشیم که در آن شرایط سخت راهکاری داشته باشیم.
متاسفانه به خاطر بخشنامه ای کردن و دستور از بالا به پایین بدون در نظر گرفتن ظرفیت های محلی، خیلی جاها نتوانسته ایم از پتانسیل ها و ظرفیتهایمان استفاده کنیم. این موجب شده که همه دنبال مداوای پس از بحرانند هیچکس دنبال پیشگیری نیست.
راهکارها برای این مساله این است که ما از سرمایه اجتماعی بهره بگیریم و آن هم منوط به این است که اعتماد مردم به سیستم بر گردد تا بیشترین همکاری را با این بخش انجام دهند.
استفاده از پتانسیل های دانشگاه گیلان را ضروری است. ما استادان زیادی در زمینه ژئومورفولوژی، شهرسازی، مخاطرات ،جغرافیا، جامعه شناسی داریم. لذا این سئوال را مطرح میشود که چقدر در ستاد بحران به جز دانشگاه علوم پزشکی بقیه دانشگاه ها را مشارکت می دهند تا از نظرات آن اساتید استفاده شود؟
مدیریت بحران علمی که نادیده گرفته می شود
گیلان جزو پنج استان نخست به لحاظ بروز بلایای طبیعی است. زمین لرزه، سیل، برف و حریق جنگلها از مهمترین حوادث طبیعی است که این دیار سبز به طور متناوب و مکرر با آن دست به گریبان است.
بدیهی است که جلوی بسیاری از بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه و برف را نمی توان گرفت؛ با همه اینها باید برای ایجاد زیرساختهای مناسب، مدیریت وضعیت ، آمادگی برای شرایط و کاهش آسیب به ساکنان مناطق بحران زده و آسیب دیدگان برنامه داشت. از سویی حتی جلوی برخی از حوادث طبیعی نظیر سیل و یا آتش سوزی جنگل ها را با اشراف صحیح و داشتن برنامه می توان تا حد زیادی گرفت.
محمد کهنسال فارغ التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه امیرکبیر، فعال اجتماعی و محیط زیستی و عضو هیات مدیره انجمن طرفداران توسعه انزلی در این باره گفت:
اگر بحران پیش رو از جمله موارد قابل پیش بینی مانند بارش شدید برف یا وقوع سیل باشد باید نکات مهمی چون تخمین ابعاد واقعه پیش رو ، پیش بینی زمان وقوع و طول زمان از شروع تا پایان ، بررسی اتفاقات مشابه در سالهای گذشته و نقد عملکرد مدیریت بحران ، بررسی نقاط و تاسیسات آسیب پذیر ، ارزش گذاری مسیرهای ارتباطی ، بررسی توانمندی های انسانی و ماشین آلاتی مورد توجه قرار گیرد.
با داشتن و پیش بینی این داده های اولیه می توان اقدام به برنامه ریزی برای مقابله با بحران نمود که در این مرحله توجه به چند نکته از ضروریات است:
- در صورت کافی نبودن امکانات سریعا درخواست کمک صورت پذیرد.
- متناسب با ابعاد واقعه اطلاع رسانی انجام و راهکار های لازم به مسئولین و مردم توصیه شود.
- اخطارها و محدودیت ها و ممنوعیت ها به اندازه کافی اطلاع رسانی شود.
- وضعیت اقلام مهمی مانند سوخت، آرد، مواد غذایی بررسی شود.
- پکهای غذایی و بهداشتی به تعدادی تهیه شود.
- ظرفیت بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد به کار گرفته شود.
- تیم های مدیریت تشکیل و شیفت بندی لازم برای عوامل انسانی و ماشین آلات صورت پذیرد.
- ماشین آلات به نزدیکی محل ماموریت احتمالی منتقل شوند.
- مواردی که می توانند مشکلات ثانویه ایجاد نمایند مانند درختهای بلند، بیلبوردها، تیرهای برق مستعد سقوط و... مورد وارسی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد بدیهی است در صورتیکه بحران به خوبی مدیریت نشود؛ یا پیش بینی ها غلط بوده یا برنامه ریزی به درستی انجام نشده یا در حین اجرا تیم اجرایی قصور نموده است.
در اتفاق اخیر استان گیلان اطلاع رسانی رسانه های عمومی نشان می دهد پیش بینی های اولیه در خصوص اصل داستان صورت پذیرفته بود و حتی به نظر می رسد حجم واقعه رخ داده کمتر از پیش بینی ها بود بنابراین به نظر می رسد مشکل در برنامه ریزی بوده و تیمهای تشکیل شده تناسبی با واقعه پیش رو نداشته و در این خصوص سهل انگاری صورت گرفته است.
متاسفانه این اتفاق برای اولین بار رخ نداده و در طی حدود پانزده سال گذشته، چندمین بار است که گیلان با این مشکل مواجه میشوند و این بیانگر یک مشکل بزرگتر است.
به نظر می رسد اتفاقات گذشته به درستی ثبت و ضبط نگردیده است.
اساسا بسیاری از ادارات یک اداره یا دایره یا واحد تحت عنوان حوادث و اتفاقات دارند که گرچه ظاهرا رفع حوادث و اتفاقات از وظایف این واحد است اما نکته مهمتر که احتمالا مورد غفلت قرار گرفته این است که با ثبت دقیق اتفاقات می توان به لحاظ آماری نقاط آسیب پذیرتر هر تاسیساتی را شناخته و ضمن تقویت آنها در برنامه های میان مدت در هنگام وقوع بحران این نقاط ضعف را بیش از پیش مورد توجه قرار داد.
بعنوان مثال مطمئنا در یک شبکه به هم پیوسته برق ممکن است بخش هایی ضعیف تر بوده و با کمترین شوکی دچار قطع برق شوند، مشابه این پدیده در خصوص گاز و آب نیز وجود داشته و حتی در خصوص راه های مواصلاتی نیز همین گونه است.
بنابراین این احتمال وجود دارد که یا در اتفاقات سال های گذشته گزارش دقیق و منسجمی تهیه نشده و به عبارتی با روبه راه شدن اوضاع به فراموشی سپرده شده یا گزارش تهیه اما پس از آن بایگانی شده و خاک خورده و حتی هنگام وقوع مجدد اتفاق مشابه نیز مورد توجه قرار نگرفته است.